Biologische en hypoallergene kennis


BIOLOGISCHE EN HYPOALLERGENE KENNIS

Jonzac gecertificeerde biologische huidverzorging is vrij van elke synthetische stof die irritatie kan veroorzaken. Alle Eau thermale Jonzac®-crèmes zijn hypoallergeen1 om het risico op allergische reacties te minimaliseren. Jonzac biologische en hypoallergene cosmetica zijn ideaal om de balans van alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huiden, te respecteren.

WAT IS HUIDIRRITATIE?

Huidirritatie is te herkennen aan een strakke, gevoelige en zelfs branderig aanvoelende huid, met eventueel ook roodheid.

Wrijving van ruwe stoffen of luiers, omgevingsfactoren zoals wind en kou, en ook herhaalde blootstelling aan hygiëne- en huidverzorgingsproducten die irriterende stoffen bevatten (bijvoorbeeld sulfaten5 in lichaamsreinigers) kunnen allemaal irritatie veroorzaken.

WAT IS EEN HUIDALLERGIE?

Huidallergie veroorzaakt roodheid, oedeem, blaarvorming en jeuk. Dit wordt uitslag of eczeem genoemd. Het zorgt ervoor dat het immuunsysteem reageert.

In dit geval wordt dit veroorzaakt door een allergeen. Allergische contact dermatitis kan worden veroorzaakt door moleculen zoals conserveermiddelen (bijvoorbeeld MIT’s, staan ​​voor methylisothiazolinone) en ook enkele componenten in parfum formuleringen.

WELKE GARANTIES BIEDT EEN JONZAC GECERTIFICEERD BIOLOGISCH PRODUCT VOOR MIJN HUID?

Ten minste 95% van de ingrediënten zijn natuurlijk of van nature verkregen.

Jonzac-gecertificeerde biologische producten zijn vrijgesteld van alle grondstoffen die de integriteit van de huid verstoren en die mogelijk irriterend kunnen zijn voor de huid.

Dit maakt Jonzac gecertificeerde biologische cosmetica erg goed door de huid wordt verdragen.

Ons formuleringscharter, verbiedt strikt de volgende ingrediënten:

  • In plaats van geïroxyleerde emulgatoren (PEG – “polyethyleenglycol”) die irriteren, gebruiken we zachte emulgatoren zoals lecithinen en glucosiden.
  • Controversiële conserveringsmiddelen (parabenen en fenoxyethanol) worden nooit gebruikt in onze formules. We hebben een high-performance conserveringsssysteem ontwikkeld dat effectief is en door de huid wordt getolereerd: ons gepatenteerde 3C-complex.
  • Occlusieve minerale oliën worden ook niet gebruikt. We gebruiken vetzuuresters of plantaardige oliën.
  • Synthetische kleurstoffen en mogelijk allergie veroorzakende chemische filters zijn ook verbannen uit onze producten.
  • 100% van onze producten zijn hypoallergeen1 en bevatten geen allergenen.

WAT ZIJN PEG’S EN WAT DOEN ZE?

PEG’s verwijst naar polyethyleenglycolen. In de traditionele cosmetische industrie worden PEG’s gebruikt als emulgatoren.

In vitro-onderzoeken op gereconstrueerde huid hebben aangetoond dat de cellulaire levensvatbaarheid bij blootstelling aan PEG’s op 20% wordt geschat. Wanneer PEG’s in contact zijn met de gereconstitueerde huid, benadrukken ze de cellen in de mate dat deze beginnen te verslechteren. Dit zich uiten in de vorm van irritatie of een droge huid, hetzij onmiddellijk, hetzij op de langere termijn.

Deze PEG’s zijn verboden in gecertificeerde biologische producten.

Jonzac-formuleringen omvatten op fosfolipide gebaseerde hydraterende emulgatoren.

In dezelfde studie werd aangetoond dat het gebruik van fosfolipidische emulgatoren de balans van de huid respecteert, omdat er geen cellen verslechteren wanneer ze in contact komen met deze emulgatoren.

Deze emulgatoren zijn volledig respectvol voor de huid, terwijl ze de huid effectief hydrateren en de werkzaamheid van de actieve ingrediënten in huidverzorging vergroten.

WAT BETEKENT HYPOALLERGEEN1?

Hypoallergene1 huidverzorging is geformuleerd en getest om het risico op allergische reacties te minimaliseren. Het voorvoegsel «hypo» verwijst naar het feit dat het risico van het veroorzaken van een allergische reactie lager is dan normaal.

Omdat elk mens uniek is, is het niet mogelijk om geen kans op allergie te hebben. Jonzac-formules doen er alles aan om het risico op allergische reacties tot een minimum te beperken.

Als het gaat om formulering, vermijden we alle grondstoffen waarvan bekend is dat ze een allergische reactie veroorzaken, naast het verifiëren dat geen producten worden gemengd in een vorm die een reactie zou kunnen veroorzaken.

WAT MAAKT JONZAC FORMULES SPECIAAL?

Deze formules zijn 100% veilig6 voor de huid dankzij de kennis van Eau thermale Jonzac bij het maken van gecertificeerde biologische en hypoallergene cosmetica1.

Deze kennis, die berust op biologische certificering en hypoallergeniciteit1, garandeert een perfecte gelijkenis met de huid, omdat deze geen stoffen bevat die de huid kunnen benadrukken of verstoren.

Deze unieke Jonzac-combinatie met biologische en hypoallergene1-producten is ideaal voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid.

HOE BEWIJS JE DE VOORDELEN VAN JONZAC BIOLOGISCHE EN HYPOALLERGENE1 FORMULES AAN DE HUID?

DOOR CHRISTINE LAFFORGUE, DERMATOLOGISCH FARMACOLOOG, SCHOOL VAN APOTHEEK, UNIVERSITEIT VAN PARIS-SUD

Jonzac gecertificeerde biologische formules zijn vrij van PEG’s die zijn vervangen door emulgerende actieve ingrediënten.

Deze zachte emulgatoren zijn lecithinen en glucosiden. Naast het vormen van de emulsie, creëren ze lamellaire fasen in de waterfase van de formule. Deze vloeibare kristallen vormen perfecte waterreservoirs.

Wanneer de Jonzac-formule in contact komt met de huid, wordt het water dat zich in de reservoirs bevindt, gecreëerd door het emulgerende actieve ingrediënt, geleidelijk in de huid afgegeven, waardoor een langdurige hydratatie wordt verzekerd.

Jonzac-formules bevatten ingrediënten die zijn gekozen vanwege hun hoge verdraagzaamheid door de huid en zijn verrijkt met Jonzac thermaal bronwater dat het celvernieuwingsmetabolisme activeert, perfecte osmose creëert met de huid en deze producten de ideale bondgenoot maakt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige.

1 Geformuleerd en getest om het risico op allergische reacties te minimaliseren – 2 Droog extract op 180 ° C – 3 Op het niveau van de epidermis – 5 Gesulfateerde oppervlakteactieve stoffen – 6 Veilig voor gebruik