Een biomimetische formulering


EEN BIOMIMETISCHE FORMULERING

Biomimetische formules imiteren de gelaagde organisatie van de huid. Eau thermale Jonzac®-gecertificeerde biologische en hypoallergene1 crèmes en huidverzorgingsproducten zijn uiterst verenigbaar met de huid. Deze biomimetische eigenschap komt van de formules met lamellaire actieve ingrediënten en moisturizers.

HOE IS DE HUID OPGEBOUWD?

De huid is een extreem intelligente structuur die o.a. water en lipiden bevat, hoewel water en olie niet verenigbaar zouden moeten zijn! De huid vond een manier om beide naast elkaar te laten bestaan ​​omdat ze elk van vitaal belang zijn!

Huidcelmembranen bestaan ​​voornamelijk uit moleculen genaamd fosfolipiden.

Deze fosfolipiden hebben een hydrofiele kop, wat betekent dat het van water houdt, terwijl hun staart lipofiel is, wat betekent dat het van olie houdt.

Binnen het celmembraan staan ​​deze fosfolipiden bovenaan in de staart, zodat ze zo dicht mogelijk bij alles kunnen komen wat ze willen, waardoor een lipide dubbellaag ontstaat. Deze lamellaire structuur is de meest stabiele vorm.

Deze lamellaire structuur laat water en olie naast elkaar leven dankzij de aanwezigheid van fosfolipiden. Het is een extreem slim systeem dat gemakkelijk uit balans kan worden gebracht.

Een ander ding dat verrassend en zelfs tegenstrijdig lijkt, is dat om het vochtgehalte van de huid te behouden, het vet nodig heeft en daarom vertrouwt het op huidlipiden! Het is daarom essentieel om de lamellaire structuur te behouden.

WAT IS EEN LAMELLAR STRUCTUUR?

Een lamellaire structuur is georganiseerd in lamellen of lagen. Deze lamellaire structuur vormt huidcelmembranen.

Om de belangrijke rol van lipiden in deze lamellaire structuur te begrijpen, laten we een voorbeeld bekijken.

Neem een ​​persoon die elke dag wast met zeep of met een douchegel gevuld met natriumlaurylsulfaat, een irriterend reinigingsmiddel. De huid van die persoon wordt elke dag van zijn lipiden ontdaan, ze worden geëlimineerd. De cohesie van de cellen is aangetast en vocht wordt niet langer in de huid vastgehouden, waardoor het uitdroogt. Om de balans te herstellen, begint de huid snel lipiden te produceren, behalve dat deze verschillen van die welke werden geëlimineerd, omdat het kortgeknipte lipiden zijn die irriterend zijn voor de huid. Naast een droge huid verschijnen ook rode vlekken en irritatie.

Het is daarom essentieel om huidverzorging te bevorderen die van nature het dichtst bij de lamellaire fasen van de huid ligt.

HOE ZOU JE BIOMIMETISCHE EN NATUURLIJKE ACTIEVE INGREDIËNTEN DEFINIËREN?

Biomimetische actieve ingrediënten imiteren de natuurlijke mechanismen van de huid.

Natuur-achtige actieve ingrediënten zijn moleculen die van nature in de huid kunnen worden aangetroffen.

Jonzac-producten zijn geïnspireerd op de natuurlijke functies van de huid om bio-affiniteitsactieve ingrediënten te creëren.

Het natuurlijke hyaluronzuur dat in de formules van Jonzac aanwezig is, is bijvoorbeeld een natuurlijk ingrediënt, omdat hyaluronzuur van nature in de huidmatrix en in de huidlagen voorkomt. Hetzelfde geldt voor L-PCA.

De F.P.D. patent is een biomimetisch actief ingrediënt omdat het de natuurlijke functies van de huid nabootst.

OP WELKE MANIER ZIJN JONZAC FORMULES BIOMIMETISCH?

Om een ​​emulsie te maken, is het nodig om olie en water te mengen, net als de huid.

Een emulsie bestaat in feite uit gedispenseerde microdruppels van olie in water.

Om deze elementen te stabiliseren, gebruiken we emulgatoren. Dit zijn amfifiele moleculen (die zowel van olie als water houden) die dienen als interface voor de olie en het water.

Net als de structuur van celmembranen, zijn Jonzac-emulsies gebaseerd op emulgatoren zoals lecithinen of glucosiden. Deze emulgatoren zijn in staat lamellaire structuren te vormen in de aanwezigheid van olie en water.

Jonzac huidverzorging bootst de natuurlijke organisatie van de huid na. Deze producten zijn daarom derma-compatibel voor een perfecte osmose met de huid. Ze gedragen zich als een tweede huid en worden daarom goed verdragen. De actieve ingrediënten penetreren beter voor een verbeterde werkzaamheid van Jonzac huidverzorging.

Om nog een stap verder te gaan en het biomimetische effect te perfectioneren, bevatten de huidverzorgingsformules van Jonzac de F.P.D. gepatenteerde actieve ingrediënt.

WAT IS DE F.P.D. ACTIEF INGREDIËNT?

Jonzac thermaal water biedt vele voordelen voor de huid. Om de huid hiervan ten volle te laten profiteren, moet deze in de meest gunstige staat verkeren!

Daarvoor ontwikkelde Eau thermale Jonzac® de F.P.D. actieve ingrediënt dat het rijke mineraalgehalte van dit water volledig behoudt en de eigenschappen ervan maximaliseert.

Het thermale bronwater was op geen enkele manier gewijzigd en zijn unieke lamellaire structuur werd behouden. Dit betekent dat Jonzac thermaal bronwater wordt opgenomen tussen de fosfolipide dubbellaag.

Deze structuur is geïnspireerd op die van de huid, zodat de Jonzac thermaal bronwater prestaties en werkzaamheid op de huid verder worden ontwikkeld.

Op deze manier vormt de gepatenteerde F.P.D. actieve ingrediënt een doorlaatbaar film op het oppervlak van de huid en dringt vervolgens diep door in de verschillende lagen van de huid, waarbij het water dat in de lamellaire structuur is opgeslagen geleidelijk vrijkomt voor maximale werkzaamheid.

Deze natuurlijke overeenkomst verhoogt de hydratatiesnelheid van de huid.

Wat doet F.P.D. Staan voor?

  • F voor het vormen van een reservoirfilm op het oppervlak van de huid.
  • P voor penetratie diep in de huidlagen en volledige conservering van de integriteit van Jonzac.
  • D voor progressieve diffusie in de weefsels3.

WAT IS EEN HYDRATERENDE EMULGATOR?

Eau thermale Jonzac®-formules bevatten emulgerende actieve ingrediënten.

Naast hun emulgerende eigenschappen, wat betekent dat ze de dispersie van een olieachtige fase in een waterige fase creëren, vormen deze emulgatoren ook een lamellaire fase in de waterige fase.

Dit creëert actuele reservoirs van biomimetisch water. Wanneer ze in contact komen met de huid, maken deze reservoirs het water geleidelijk vrij gedurende een langere periode, wat op lange termijn hydratatie garandeert.

BIOMIMETISME: GEDEFINIEERD DOOR CHRISTINE LAFFORGUE, DERMATOLOGISCH FARMACOLOOG, SCHOOL VAN APOTHEEK, UNIVERSITEIT VAN PARIS-SUD

HOE VERKLAART U LAMELLAIRE STRUCTUREN?

De membranen van de huidcellen zijn zelf georganiseerd in lamellaire structuren.

Om water op te sluiten in de huid, moet het worden beschermd door het vetste systeem. Daarom bestaat de huid uit lagen water en vet. Visueel moet je je een sandwich voorstellen met verschillende lagen, dit is een lamellaire structuur!

Wanneer deze lamellaire structuren worden verstoord, kan dit leiden tot slechte hydratatie, met droge of geïrriteerde plekken.

Deze delicate balans kan snel worden verstoord door de buitenomgeving en ook door de toepassing van niet-aangepaste cosmetica.

De formulering van Jonzac is biomimetisch omdat Jonzac-crème al lamellair van structuur is.

Met dezelfde organisatie als de skin verkrijgt u hypercompatibiliteit en perfect mimetisch gedrag!

1 Geformuleerd en getest om het risico op allergische reacties te minimaliseren. – 2 Droog extract op 180 ° C – 3 Op het niveau van de epidermis