FAQ


Eau Thermale Jonzac houdt u op de hoogte

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen!

Het Cosmebio-label garandeert het ingrediëntgehalte en de traceerbaarheid van producten gedurende het gehele productieproces. Het verwijst ook naar onze ethische toezeggingen en naleving van Cosmebio-normen voor charterformules:

minstens 95% van de ingrediënten is volledig natuurlijk;
ten minste 95% van de plantaardige ingrediënten worden biologisch geteeld;
minstens 10% van de ingrediënten zijn biologisch.
GEEN parabenen, GEEN GGO’s, GEEN siliconen, GEEN paraffine, GEEN nanodeeltjes.

Waar mogelijk heeft Eau Thermale Jonzac® ervoor gekozen om de vereisten van het Cosmébio-norm te overschrijden met betrekking tot procentuele percentages biologisch ingrediënt.

Op 20 februari 2017 publiceerde de consumentenorganisatie UFC Que Choisir een lijst van 11 ongewenste ingrediënten die voorkomen in 400 veelgebruikte producten.

Sommige problemen met betrekking tot deze producten hebben betrekking op hormoonontregelaars en chemische stoffen die mogelijk de hormonale functies verstoren en schadelijke effecten of onvruchtbaarheid veroorzaken.

Alle Eau Thermale Jonzac® huidverzorgingsproducten ZIJN VOLLEDIG VRIJ VAN potentieel schadelijke ingrediënten of hormoonverstorende stoffen, namelijk:

1. Natriumlaurylsulfaat, ammoniumlaurylsulfaat
2. Benzophenon-1, benzophenon-3
3. BHA
4. BHT
5. Butylparaben, propylparaben, natriumbutylparaben, natriumpropylparaben, kaliumbutylparaben, kaliumpropylparaben
6. Cyclopentasiloxane, cyclotetrasiloxane, cyclomethicone
7. Ethylhexylmethoxycinnamate
8. Methylisothiazolinone (MIT), methylchloroisothiazolinone (MCIT)
9. p-fenyleendiamine en soortgelijke componenten (waarbij p-fenyleendiamine in de naam is opgenomen)
10. Fenoxyethanol
11. Triclosan

Vandaag de dag wordt er verder onderzoek naar dit soort problemen uitgevoerd en wordt de lijst met hormoonverstorende ingrediënten uitgebreid in termen van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. Het standpunt van Léa Nature Group was om voorzichtig te blijven en het gebruik van elk ingrediënt dat mogelijk schadelijk zou kunnen zijn, te verbieden, zonder te wachten op het besluit van het Europees Wetenschappelijk Comité voor consumentenveiligheid (CSSC).