Isotonisch thermaal bronwater Jonzac

Isotonisch thermaal bronwater


EEN ISOTONISCH THERMAAL BRONWATER

Een isotonisch thermaal bronwater betekent dat het mineraalgehalte in de buurt komt van dat van huidcellen. Jonzac thermaal bronwater is isotoon, met name dankzij het specifieke minerale gehalte. De volledige voordelen van de werkzaamheid van Jonzac Thermaal Bronwater worden op jouw huid afgegeven dankzij gecertificeerde biologische en hypoallergene 1 Jonzac crèmes en huidverzorgingsproducten.

Watercellen Jonzac

WAAR BESTAAT DE HUID UIT?

De huid is het grootste orgaan in het menselijk lichaam en bestaat voor 70% uit water! Dit water bevat minerale zouten en sporenelementen en wordt normaal gesproken in de huidcellen aangetroffen. Deze sporenelementen voorzien de huid van de mineralen die het nodig heeft.

De huid is niet waterdicht voor uitwendige elementen, integendeel! Dus, wanneer u cosmetische verzorging op de huid toepast, heeft het water in het product een wisselwerking met het water in de huid.

WAT IS ISOTONICITEIT?

De definitie van isotoniciteit betekent dat dezelfde osmotische druk aan beide zijden van een membraan wordt gevonden.

Volgens Christine Lafforge ligt de interesse van isotoniciteit in het feit dat het normale en fysiologische functies van de huid op natuurlijke wijze mogelijk maakt – dit betekent dat het een stressvrij proces is zonder massale toevoeging of verlies van water door celporiën.

We voerden in vitro testen uit op verschillende thermale bronnen om hun impact op de morfologie van de huidcellen te evalueren.

De natuur neigt er voortdurend naar om het evenwicht te bewaren. Daarom, wanneer water uit de huidcellen in aanraking komt met water dat min of meer geconcentreerd is in mineralen, zal het verschil in mineralenconcentratie tussen het toegevoegde water en dat wat zich in de huid bevindt vanzelf worden gecompenseerd.

Hoe gebeurt dat? Dankzij de wateruitwisseling die plaatsvindt in beide richtingen door celmembranen.

Daarom, onder de omstandigheden van de studie, wanneer ze worden blootgesteld aan water dat meer gemineraliseerd is dan huidcellen (= hypertoon), doorkruist het water in huidcellen het celmembraan om het hypertone water te «verdunnen» en intracellulaire en extracellulaire concentraties in balans te brengen.

Huidcellen raken daardoor uitgedroogd, verliezen vocht en worden kleiner in volume en afmeting.

In aanwezigheid van een water dat minder gemineraliseerd is dan de huid (= hypotoon), zal water massaal de huidcellen binnendringen om de concentratieverschillen aan weerszijden van het membraan in evenwicht te brengen.

Huidcellen zwellen dan op en kunnen zelfs “exploderen” vanwege de waterdruk op de celwanden.

Met isotonisch water worden huidcellen echter niet gestoord. Ze blijven in een natuurlijke omgeving en hun morfologie en integriteit blijven onveranderd.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN ISOTONICITEIT?

Wanneer water op de huid wordt aangebracht, zodat de cellen zo “comfortabel” mogelijk zijn, moeten ze dit externe element “herkennen”.

Wanneer het mineraalgehalte van het water in de buurt komt van dat van de huidcellen, voelt de huid aan alsof het zich in zijn natuurlijke omgeving bevindt. Het evenwicht van de huid wordt gerespecteerd en het kan ten volle profiteren van de werkzaamheid van het geleverde water.

Als een gezichtsnevel is het niet nodig om het extra vocht dat achterblijft op de huid na het sprayen op te drogen, omdat het de huid niet uitdroogt.

In het geval van een gedehydrateerde huid zorgt de toevoeging van een isotoon water voor een snelle osmotische balans van de huidcellen. Op deze manier wordt de communicatie tussen de huid en de cellen hersteld, wat zorgt voor perfecte osmose.

WAT IS HET IMPACT OP VERSCHILLENDE HUIDTYPES?

De hoeveelheid mineralen in het gekozen thermale water zal een impact hebben op de huidcellen.

Onze studie heeft aangetoond dat er 3 soorten water zijn, die elk een ander effect op de huid hebben.

1 / Hypertonisch water is sterk gemineraliseerd en vermindert de celgrootte van de huid.

2 / Hypotonisch water is minder gemineraliseerd en verhoogt de celgrootte van de huid.

Wanneer water hypertoon of hypotoon is, worden huidcellen blootgesteld aan stress. Hun vorm en volume zijn verstoord. Uitwisseling tussen cellen vindt niet meer correct plaats. Cellen raken uitgedroogd of zwellen op.

3 / Isotonisch water respecteert het volume en de grootte van cellen.

Wanneer het water isotoon is, zijn de huidcellen perfect gebalanceerd. Hun integriteit wordt gehandhaafd en de cellen voelen comfortabel aan.

WAT ZIJN DE SPECIFICATIES VAN JONZAC THERMAAL BRONWATER?

Jonzac thermaal bronwater is hyper-gemineraliseerd en het is ook isotoon.

1 / JONZAC THERMAAL BRONWATER IS HYPER-GEMINERALISEERD

Water wordt als hyper-gemineraliseerd beschouwd als de concentratie ervan in mineralen hoger is dan 1,5 gram per liter.

Met bijna 7 gram per liter mineralen, is Jonzac thermaal bronwater geclassificeerd in de categorie van hyper-gemineraliseerde wateren.

Deze hypermineralisatie draagt ​​bij tot het isotoon maken.

Afgezien van de feitelijke hoeveelheden mineralen, is het de diversiteit van het mineraalgehalte dat Jonzac thermaal bronwater zijn vele eigenschappen geeft.

Jonzac thermaal bronwater bevat zwavel en is rijk aan sporenelementen. Het is ook geladen met 11 mineralen waardoor het zeer effectief is, zoals door vele proeven is aangetoond. Jonzac thermaal bronwater is hydraterend, verzachtend, ontstekingsremmend en revitaliserend. Deze vele voordelen voor de schoonheid van de huid zijn aangetoond door middel van proeven.

 

2 / JONZAC THERMISCH WATER IS ISOTONISCH

Het gedrag van het thermische bronwater van Jonzac is vergelijkbaar met dat van een zoutoplossing die de referentiestandaard is om de isotonische eigenschappen van een water te bepalen.

Wanneer Jonzac thermaal bronwater wordt toegediend, worden huidcellen verwend en worden ze niet blootgesteld aan stress. Ze zijn doordrenkt met een water dat ze herkennen als zijnde in osmose met hun eigen intracellulaire water. Het osmotische evenwicht is perfect.

In het echte leven betekent «osmose» dat twee elementen perfecte affiniteit voor elkaar vertonen, net als Jonzac thermaal bronwater en je huid!

Je huid heeft zijn zielsverwant gevonden!

 

INZICHTEN VAN CHRISTINE LAFFORGUE, DERMATOLOGISCH FARMACOLOOG, SCHOOL VAN APOTHEEK, UNIVERSITEIT VAN PARIS-SUD

1 / ZIJN ALLE THERMISCHE BRONWATEREN GOED VOOR DE HUID?

Het is het beste om een ​​ISOTONIC en hyper-gemineraliseerde water te bevoorrechten zodat het in perfecte osmose met huidcellen kan werken. Naast het hypermineraliseren, is aangetoond door middel van in vitro testen dat het thermische bronwater van Jonzac isotoon is. Terwijl hypertone of hypotone wateren respectievelijk de grootte van huidcellen vergroten of verkleinen, behoudt Jonzac thermaal bronwater hun integriteit met respect voor de natuurlijke balans van de huid. Dit geldt voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid!

 

2 / HOE VERKLAART U DE ISOTONICITEIT?

Om te begrijpen waarom de isotoniciteit van een water de huid helpt het evenwicht te bewaren en de werkzaamheid van huidverzorging te verbeteren, gebruik ik het beeld van zwemmen.

Stel je voor dat het de zomer is en je duikt in koud water.

Uw reactie is dat u verlamd bent door de kou, uw spieren verstijven en uw natuurlijke bewegingen worden belemmerd. Het vereist een inspanning om aan deze verschillende temperatuur en omgeving aan te passen.

Stel je nu voor dat je tijdens deze zonnige dag in water duikt dat op de perfecte temperatuur is. Je voelt geen verschil in temperatuur tussen buiten en water, het is gewoon perfect! Uw reactie is om te zwemmen en te ontspannen in het water, volledig te genieten van alle voordelen.

Hetzelfde gebeurt met je huid! Als je niet-isotoon water op je huid aanbrengt, voelt het als een koude douche.

Als je daarentegen isotoon water op uw huid aanbrengt, voelt het comfortabel aan omdat het een zeer vergelijkbare omgeving is. Je huid is helemaal klaar om te genieten van de voordelen van de actieve ingrediënten die het ontvangt, waardoor ze nog effectiever worden.

1 Geformuleerd en getest om het risico op allergische reacties te minimaliseren.