De Léa Nature groep


Eau Thermale Jonzac behoort tot de Léa Nature Group

LÉA NATURE is een familiebedrijf; onafhankelijke groep die natuurlijke en biologische gezondheids- en voedingsproducten, cosmetica, voedingssupplementen en huishoudelijke producten ontwikkelt.

Haar missie is om bij te dragen aan een harmonieuze planeet door de ontwikkeling van producten die respectvol zijn voor de mensheid en biodiversiteit door eenvoudige, sterke en duurzame verplichtingen. Als toegewijd en maatschappelijk verantwoord bedrijf is LÉA NATURE van mening dat gelijke inspanningen moeten worden besteed aan economische ontwikkeling, sociale verantwoordelijkheid en initiatieven voor milieubehoud.

LABORATOIRE LÉA NATURE’S ROEPING

Laboratoire Léa Nature biedt producten in overeenstemming met haar geloof in een meer gebalanceerde wereld die is gericht op de mens en de biodiversiteit. Het bedrijf is nederig maar sterk en duurzaam toegewijd aan dit geloof.

LÉA NATURE is zowel toegewijd als verantwoordelijk en gelooft dat het zoveel mogelijk inspanningen moet doen voor zijn economische ontwikkeling als voor de milieu- en bedrijfsacties. Het hoofdkantoor van het bedrijf behaalde de ‘Climate Commitment’ en ‘Biodiversity Commitment’ certificering van Ecocert voor het dynamische beheer van broeikasgassen en hun impact op het milieu. De Corporate Social Responsibility (CSR *) -praktijken van het bedrijf werden door ECOCERT 26000 beoordeeld als een niveau van uitmuntendheid.

Het hoofdkantoor, gevestigd in Périgny, nabij La Rochelle, werd gebouwd in overeenstemming met de waarden van het bedrijf en bevat ecologische bouwmaterialen en duurzame energiebronnen.

LÉA NATURE is een van de toonaangevende Franse donoren van de 1% voor de Planet Club

Dit is een internationaal initiatief dat wordt ondersteund door 1.200 bedrijven die 1% van hun totale omzet doneren ter ondersteuning van 3.000 non-profitorganisaties op het gebied van milieubehoud.

LÉA NATURE-merken ondersteunen projecten die zijn gericht op:

  • het bevorderen van de ontwikkeling van duurzame kleine landbouw (biologische landbouw, agro-ecologie, permacultuur, enz.);
  • vechten tegen de belangrijkste obstakels voor duurzame landbouw (GGO’s, pesticiden);
  • herbebossing en behoud van biodiversiteit.

Sinds 2007 heeft de LÉA NATURE Group meer dan 6 miljoen euro gedoneerd aan milieuverenigingen.